Hlavní obsah

Sazce v dubnu klesly tržby z loterií o polovinu, ta výsledek odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Loterijní společnosti Sazka v dubnu klesly tržby z loterijní činnosti v porovnání s loňskem o 47 procent na 380 miliónů korun. Oproti letošnímu březnu šlo o pokles o 224 miliónů korun. Vyplývá to ze zprávy poradenské firmy PricewaterhouseCoopers zpracované pro prozatímní věřitelský výbor Sazky. Sazka považuje výsledky za naprosto zkreslené.

Foto: Profimedia.cz

Tržby Sazky výrazně poklesly.

Článek

Tržby z on-line terminálů klesly v dubnu na 182 miliónů korun, což je ve srovnání s letošním březnem pokles o polovinu a ve srovnání s loňským dubnem dokonce o 70 procent. Tržby z nabíjení mobilních telefonů se propadly podle zprávy v dubnu na nulu z předchozích každoměsíčních 30 miliónů korun. Důvodem bylo přerušení spolupráce s operátory.

U hry Sportka se kvůli vyhlášení úpadku snížily vklady sázejících z běžných 40 až 60 miliónů korun na jedno slosování na 30 až 50 miliónů korun, což podle zprávy nebyl zásadní propad. Vklady podle PwC výrazně klesly až po oznámení Sazky o nevyplacení lednové výhry za zhruba 103 miliónů korun, snížily se na osm až 11 miliónů korun na jedno slosování.

„Sazka po pečlivé studii musí bohužel konstatovat, že čísla PricewaterhouseCoopers, která prozatímní věřitelský výbor ve své zprávě pro insolvenční rejstřík uvádí, vůbec nesouhlasí, a to dokonce až o několik set miliónů korun,“ uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna.

Zvýšené mzdové náklady souvisejí podle Tuny s odstupným pro zaměstnance, kteří v rámci úsporných opatření ze společnosti odcházejí.

Nesporné pohledávky za 15 miliard

Sazka je od března v úpadku kvůli problémům se splácením výstavby pražské multifunkční haly O2 arena. Městský soud v Praze zaevidoval 2075 věřitelů s pohledávkami za 41,1 miliardy Kč.

Insolvenční správce Josef Cupka následně popřel pohledávky loterijní společnosti Sazka ve výši 17,154 miliardy korun a jako nesporné uznal pohledávky za zhruba 15 miliard Kč. Zbylé pohledávky za 9,273 miliardy Kč zůstávají zatím nedořešené.

Na 26. května je svolána schůze věřitelů Sazky.

Reklama

Výběr článků

Načítám