Hlavní obsah

Ryanair vykázal nejvyšší ztrátu za 35 let

Novinky, bož

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair zaznamenala nejvyšší ztrátu ve své 35leté historii. V minulém finančním roce, který skončil v březnu, společnost prodělala 815 milionů eur (zhruba 20,74 miliardy korun). O rok dříve přitom aerolinie vykázaly zisk 1,002 miliardy eur (25,5 miliardy korun).

Foto: Phil Noble, Reuters

Ryanair při vzletu z letiště v britském Manchesteru

Článek

Počet cestujících se propadl o 80 procent z 148,6 milionu na 27,5 milionu. V prvním čtvrtletí aktuálního finančního roku – mezi dubnem a červnem – Ryanair očekává, že přepraví pět až šest milionů lidí vzhledem k pokračujícím vládním restrikcím.

Ryanair opět neuspěl se žalobou na konkurenty

Ekonomika

Globální pandemie negativně ovlivňuje cestovní ruch již 15 měsíců. Dopravci však doufají, že situace se v nejbližší době zlepší díky postupující vakcinaci. „Ale proudění nových variant viru vede vlády k opatrnosti ohledně znovuotevření hranic,” uvedl server listu Financial Times.

Ryanair podal celkem 16 žalob na Evropskou komisi (EK) u soudu v Lucemburku kvůli tomu, co považuje za neoprávněnou pomoc konkurenčním společnostem. Některé žaloby už soud zamítl, Ryanair se tedy odvolal k Soudnímu dvoru EU.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám