Hlavní obsah

Rohlík končí s výrobky organizátora zemědělské demonstrace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší český online prodejce potravin Rohlik.cz ukončí spolupráci se zemědělskou a potravinářskou společností Rabbit CZ podnikatele Zdeňka Jandejska. Ten byl jedním z hlavních organizátorů pondělních protestů zemědělců v Praze. Rohlik.cz bude produkty od Rabbit CZ nabízet do vyprodání zásob, další už objednávat nebude.

Foto: ČTK

Spoluorganizátor protestů a šéf firmy Rabbit CZ Zdeněk Jandejsek na lednovém protestu zemědělců v Letovicích na Blanensku

Článek

„Lokální farmáře podporujeme, neférové chování ne,“ uvedl majitel skupiny Rohlik Group Tomáš Čupr.

V tiskové zprávě zaslané redakci Novinek uvedl, že v souladu s hodnotami společnosti a v reakci na aktuální „zemědělské“ protesty Rohlik.cz nesouhlasí s metodami iniciativy, které omezují osobní svobody ostatních obyvatel a brání veřejnosti v běžném životě.

„Chceme tímto krokem zdůraznit, že podpora, kterou poskytujeme, je založena na principech udržitelného rozvoje, férového jednání a vzájemného respektu. Není možné, aby jedna skupina držela za rukojmí celou veřejnost a ohrožovala to, o co společně usilujeme. Naši zákazníci jsou pro nás vždy na prvním místě, a proto se rozhodujeme především v kontextu služeb pro ně,“ prohlásil Čupr.

Jednání organizátorů protestů, zejména jejich rozhodnutí brát veřejnost jako rukojmí v politickém boji, považuje Rohlik.cz za nepřijatelné.

„Navíc je také špatně, když organizátorem stávky proti současnému systému je člověk, který právě díky němu načerpal na dotacích přes 2 miliardy korun,“ doplnil Čupr.

Záznam: Demonstrace na Malostranském náměstíVideo: Novinky

Česko: Země, kde vám ukradnou i demonstraci

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám