Hlavní obsah

Řetezec stahuje kečupy, v nichž bylo málo rajčat

Řetězec Billa stahuje z obchodů kečupy vlastní značky, které obsahovaly podle výsledků testů méně rajčat, než požadují normy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jsou to Clever Kečup jemný a Clever Kečup ostrý v balení po 490 a 900 gramech, které pro společnost vyrobila firma Hamé.

Podle generálního ředitele společnosti v ČR a na Slovensku Jaroslawa Szczypka neodpovídá obsah rajčat v kečupu dohodě s výrobcem. "Stahované výrobky svou kvalitou neodpovídají požadavkům českých norem ani smluvním ujednáním s výrobcem," uvedl Szczypko.

Firmy vrátí lidem, kteří si tento kečup koupili, peníze. Zákazníci musí balení přinést, nevadí, když bude načaté. Řetězec nebude ani požadovat účtenku.

K provedení rozboru přivedly společnost Billa testy kečupů na českém trhu zveřejněné nedávno ve spotřebitelském časopise dTest. Všech 22 kečupů, které nechal časopis zkontrolovat, obsahovalo nebezpečné mykotoxiny z plesnivých či nahnilých rajčat. Kromě toho byly v kečupech také pesticidy a rajčata v některých výrobcích nahrazovala jablečná dřeň, karotka nebo cibule. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám