Hlavní obsah

Řetězec hotelů Hilton prodán za 26 miliard dolarů

Novinky, BBC,
NEW YORK

Americká soukromá investiční skupina Blackstone koupila řetězec hotelů Hilton za 26 miliard dolarů. Překvapivý nákup je placen hotově, Blackstone zaplatí 47,5 dolaru za každou akcii společnosti Hilton, která vlastní hotely po celém světě. Cena je o 32 procent vyšší, než za kolik se v úterý akcie prodávaly na burze.

Článek

Blackstone sdělil, že nákup byl schválen výborem společnosti Hilton a celá transakce bude ukončena do konce roku 2007. Podle Hiltonu je to dobrá zpráva pro akcionáře. "Naší prioritou vždy bylo dosáhnout maximální hodnoty akcií," pravil výkonný ředitel společnosti Stephan Bollenbach.

Blackstone sdělil, že má zájem zkvalitnit síť hotelů a případně ji pak se ziskem prodat. Společnost již vlastní řadu hotelů včetně řetězce La Quinta Inns a Luxury Resorts and Hotels. Hilton vlastní také řetězce hotelů Conrad a Waldorf Astoria.

Hotely Hilton se loni po 42 letech spojily do jedné celosvětové sítě, když americká Hilton Hotels Corporation zaplatila 3,3 miliardy dolarů na 400 hotelů Hilton vlastněných britskou skupinou Hilton Group. Prodala je v roce 1964, když se soustředila na americký trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám