Hlavní obsah

RegioJet přerušil prodej jízdenek do Lublaně

Novinky, bož

Dopravce RegioJet přerušil prodej jízdenek do slovinské Lublaně. Umožní také bezplatné stornování již zakoupených lístků. Důvodem je omezení pro vstup Čechů do země, které zavedla slovinská vláda v reakci na vzestup počtu nakažených v lokálních ohniscích. Samotného provozu vlaku na trase z Prahy do chorvatské Rijeky se opatření nedotkne, uvedl dopravce v tiskové zprávě.

Z Česka vyrazil první vlak do ChorvatskaVideo: Novinky

 
Článek

„Změna podmínek se nijak netýká cestujících, kteří jedou do Chorvatska a budou vlakem přes Slovinsko pouze tranzitovat. Zde nejsou žádná omezení a cestující do a z Chorvatska budou cestovat stejně jako doposud,” uvedl tiskový mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

„Žádná omezení nejsou také pro cesty z Lublaně do České republiky a dalších destinací,” dodal Ondrůj.

Slovinsko zpřísňuje opatření. Čechy pošle do karantény

Evropa

RegioJet je podle něj v kontaktu jednak s českým velvyslanectvím v Lublani, jednak s partnerskými Slovinskými železnicemi.

První vlak na trase do chorvatské Rijeky přes slovinskou Lublaň přitom RegioJet vypravil teprve v úterý. Pravidelný spoj Praha–Rijeka dopravce RegioJet staví ještě v Pardubicích, Brně a Břeclavi, slovenské Bratislavě.

Cesta z Prahy do Rijeky má podle jízdního řádu trvat 15 a půl hodiny. Z Rijeky potom dopravce vypravil speciální navazující autobusy, které měly cestující rozvážet přímo do cílových míst jejich dovolených na chorvatském pobřeží.

Babiš chce se Slovinskem řešit karanténu pro Čechy. S tamním premiérem mluvil během tiskovky

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám