Hlavní obsah

Češi se valí na Chorvatsko, začali ve velkém vykupovat vlaky

Novinky, bož

Český dopravce RegioJet ve čtvrtek zahájil předprodej jízdenek do Chorvatska. Jen ve čtvrtek se prodalo více než 4000 jízdenek. V průběhu pátku počet vzrostl na 9000. Novinkám to sdělil mluvčí dopravce Aleš Ondrůj. Přímé vlakové spojení mezi Českem a chorvatskou Rijekou začne fungovat 30. června.

Foto: Petr Veselý, Právo

Chorvatsko (ilustrační foto)

Článek

„Zájem je obrovský,” sdělil Novinkám mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. „Jenom během včerejšího večera, kdy jsme v cca 18 hodin zahájili prodej jízdenek, tak se prodalo více než 4000 jízdenek. Je to největší nápor na prodej jízdenek, který jsme zatím historicky zažili,” dodal.

V pátek celkový počet prodaných jízdenek vzrostl na 9000. „Dáváme do prodeje postupně kapacitu dalších vozů tak, abychom uspokojili obrovskou poptávku,” uvedl Ondrůj. Cena jízdenky na sedačce začíná na 590 korunách, v lůžkovém kupé na 790 korunách.

Základní informace pro cestu a pobyt v Chorvatsku

Koronavirus

Na dotaz Novinek mluvčí doplnil, že případné posílení spojů ze současných tří týdně bude společnost posuzovat příští týden.

První vlak vyrazí 30. června z Prahy. Vlaky budou jezdit oběma směry třikrát týdně s příjezdem do Chorvatska ve středu, v sobotu a v pondělí. V Česku bude stavět ještě v Pardubicích, Brně a Břeclavi. V průběhu pátku přidá dopravce zastávku ve slovinské Lublani. Cesta z Prahy do Rijeky má podle jízdního řádu trvat 15 a půl hodiny.

Z Česka budou jezdit přímé vlaky do Chorvatska

Ekonomika

Z Rijeky, která leží u pobřeží na Severu země, potom dopravce plánuje zavést speciální navazující autobusy, které by měly cestující rozvážet přímo do cílových míst jejich dovolených na chorvatském pobřeží.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám