Hlavní obsah

Ředitel VZP dostane za loňský rok odměnu 1,28 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek dostane za loňský rok odměnu 1,28 milionu korun. Rozhodla o tom v pondělí správní rada pojišťovny, novináře o tom informovala její předsedkyně Věra Adámková (ANO). VZP je největší tuzemskou zdravotní pojišťovnou a pečuje asi o 60 procent pojištěnců.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek

Článek

Ředitel VZP vydělává 225 000 korun měsíčně hrubého a jeho roční odměna může činit maximálně šestinásobek jeho měsíčního platu, což je 1,35 milionu korun.

Správní rada v pondělí podle Adámkové rozhodla, že řediteli schválí odměnu ve výši 95 procent maximální částky. Obdobnou částku na odměnách získal ředitel Kabátek i před rokem.

Předbíhání šéfa VZP při očkování asi skončí bez trestu

Domácí

Adámková uvedla, že pracovní skupiny správní rady hodnotily, jak ředitel splnil kritéria, která byla pro hodnocení loni nastavena. Mezi požadavky bylo například spuštění mobilní aplikace pro pojištěnce, což podle ní nebylo zcela splněno, nebo udržení průměrného počtu pojištěnců, což pojišťovna pod vedením Kabátka splnila podle Adámkové částečně. Naplnění některých kritérií ale nebylo možné kvůli pandemii covidu-19 hodnotit.

Reklama

Výběr článků

Načítám