Hlavní obsah

Řecko se pokouší získat úvěr, aby neskončilo nasuchu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řecká vláda usiluje o překlenovací úvěr, aby si jihoevropská země drcená dluhovou krizí zajistila finance na pokrytí státních výdajů do konce září. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na zdroj z tamního ministerstva financí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řecku hrozí, že mu bez další podpory Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu dojdou peníze na správu státu.

„Snažíme se, abychom si překlenovací úvěr zajistili až do září,“ uvedl zdroj pod podmínkou anonymity. V září by měly přijít peníze z pomoci, kterou zemi poskytly EU a MMF.

Evropští partneři Řecka přislíbili, že budou hledat řešení, jak pokrýt financování země do konce srpna. Nesdělili ovšem, jak to hodlají provést.

Řecko už bylo nuceno dvakrát přijmout masivní mezinárodní finanční pomoc. První v roce 2010 činila 110 miliard eur, ovšem nestačila. Proto letos dorazila další injekce ve výši 130 miliard eur.

Řecko, nacházející se v dlouhodobé recesi, kromě propadu ekonomiky sužuje i vysoká nezaměstnanost, která neustále stoupá a v současné době dosahuje 22,5 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám