Hlavní obsah

Pušky jako školní potřeby? Americký řetězec vzbudil pozdvižení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě v USA obletěla fotografie prosklené vitríny s palnými zbraněmi v americkém maloobchodním řetězci Walmart, která kvůli příslušnému reklamnímu poutači působila jako součást nabídky pro nadcházející školní rok. Společnost se v prohlášení omluvila a dodala, že se snaží zjistit, která z jejích poboček takto pochybila.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Článek

Snímek vitríny plné zbraní, na níž stála reklamní cedule nabádající školáky, aby prožili školní rok "jako hrdinové", vzbudila na internetu velké protesty a odsudky.

Walmart v prohlášení uvedl, že něco takového je "opravdu strašné". Téma je ve Spojených státech, které poměrně často zažívají různé střelby ve školách, velmi citlivé.

Mluvčí řetězce podle amerického tisku potvrdil, že fotografie opravdu pochází z prodejny Walmartu. Není ale podle něj zatím jasné, zda ceduli na vitrínu umístil zaměstnanec, nebo nějaký "šprýmař" z řad zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám