Hlavní obsah

Propouštění hrozí nejvíce lidem v sektoru ubytování a stravování

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících měsících čeká Česko další vlna propouštění. Nejhorší vyhlídky jsou mezi zaměstnavateli v sektoru ubytování a stravování. Vyplývá to z analýzy indexu práce pro první čtvrtletí příštího roku sestaveném společností Manpower.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Jediné odvětví, které čeká mírně optimistické plány, je finance, pojištění, nemovitosti a ostatní služby podnikům,“ stojí v tiskové zprávě společnosti.

Mírné zlepšení lze na začátku příštího roku nadále očekávat také ve stavebnictví a dopravě.

Naopak vůbec nejhorší výhledy jsou v sektoru ubytování a stravování. Tento sektor podle Manpoweru hlásí mezičtvrtletní zhoršení o 22 bodů na minus 37 bodů.

Mezi další ohrožené pozice patří ty v sektoru zemědělství, myslivost, lesnictví a rybolov. Index se mezičtvrtletně propadl z nuly na minus dvacet bodů.

Společnost se ohledně personální politiky dotazovala ve 35 zemích, přičemž v globálním měřítku je výhled pro nadcházející měsíce optimističtější než v ČR. Zaměstnavatelé z 22 zemí očekávají zlepšení situace na trhu práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám