Hlavní obsah

Projekt Peníze z Bohemky nabízí lidem, kterým dodavatel ukončil dodávky, pomoc při získání odškodnění

Projekt Peníze z Bohemky, který spustila společnost KPS Advisory, nabízí klientům, jejichž dodavatel energií ukončil činnost, pomoc při získání odškodného. Podle analýzy firmy dodavatelé, kteří ukončili dodávky, nedodrželi platné smlouvy. Poškození zákazníci by tak měli mít nárok na odškodnění v podobě rozdílu cen u původních dodavatelů a aktuálními cenami, které platí nyní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost KPS Advisory provedla předběžné analýzy smluv i vzniklé situace lidí, kterým jejich dodavatel předčasně ukončil dodávky energií.

„Jedná se o téměř jasný a logický případ. Firmy, které ukončily dodávky, nedodržely platné smlouvy. Poškození zákazníci by podle našich analýz měli mít nárok na odškodnění v podobě rozdílu cen u původních dodavatelů a aktuálními cenami, které platí nyní,“ řekla mediální zástupkyně firmy Radka Háčková.

Projekt penizezbohemky.cz původně vznikl v návaznosti na ukončení činnosti společnosti Bohemia Energy (BE). Poté ale přišly pády dalších dodavatelů energií, a proto se firma rozhodla oslovit i jejich bývalé zákazníky.

Lidem postiženým energetickou krizí se zvýší příspěvek na bydlení, schválila vláda

Ekonomika

„Pády alternativních dodavatelů zasáhly téměř dva miliony lidí po celé zemi včetně nás samotných. Uvědomujeme si, jak velké útrapy a vysoké náklady na energie jim to přineslo. Celou situaci jsme proto důsledně analyzovali s právníky a rozhodli jsme se nabídnout pomoc,“ řekla Háčková.

Veškeré služby včetně podání žalob i administrace případů jsou pro všechny poškozené zákazníky bezplatné. Stačí se registrovat na webu projektu. KPS Advisory přebírá veškeré náklady na sebe. Pouze v případě vyhraného sporu bude klientům účtovat deset procent z celkové vymožené částky. Výpočet provize firma prováděla na základě finančních analýz s přihlédnutím na všechny náklady.

Soud zamítá jeden pokus o zablokování peněz na účtech Bohemia Energy za druhým

Ekonomika

„Klienty ubezpečujeme, že veškeré náklady spojené s jejich konkrétním případem budou hrazeny námi. I v případě neúspěchu tak klient nezaplatí nic. Veškerá rizika zkrátka přebíráme na sebe,“ dodala Háčková.

Skupina Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, která dodávala energie zhruba 900 000 klientům, oznámila loni 13. října ukončení činnosti a dodávek elektřiny i plynu. Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích. Po Bohemia Energy skončily také další firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám