Hlavní obsah

Prodejce letenek Kiwi.com poskytne za zrušené lety kredity na dva roky

Novinky, ČTK, bož

Prodejce letenek Kiwi.com vyčlení 60 milionů korun z vlastních zdrojů, aby po mnoha měsících čekání vrátil svým zákazníkům peníze za zrušené lety kvůli pandemii covidu-19. Lidé však nedostanou peníze přímo, ale jako kredit na nákup letenky s platností na dva roky. Firma, jež sídlí v Brně, to uvedla ve středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řídící věž Ruzyňského letiště a centrum Řízení letového provozu ČR.

Článek

Podle ředitele společnosti Olivera Dlouhého mohla firma k tomuto kroku sáhnout díky zlepšování situace na trhu.

„Dopady pandemie na cestovní průmysl a naše zákazníky hluboce zasáhly Kiwi.com i mě,“ řekl Dlouhý.

„Tok refundací od aerolinek byl naprostým chaosem, a ačkoliv může být těžké zvenku porozumět situaci, ve které jsme se přes značné komplikace snažili tyto refundace vymoci, dělali jsme a stále děláme vše, co je v našich silách, abychom dostali zpět k zákazníkům, co jim náleží. Ne vždy je to ale možné,” dodal Dlouhý.

Návrat k normálu? Emirates pořizují další letouny A380

Ekonomika

Podle dat, které má firma k dispozici, důvěra v cestování stoupá a zákazníci se vracejí. Na vrcholu pandemie bylo zrušeno 97 procent letů, loni v létě 32 procent a letos v létě čtyři procenta.

Pražské letiště v srpnu odbavilo téměř 700 tisíc cestujících, což je o 102 procent více než ve stejném měsíci loňského roku.

Ačkoliv jde o známku jistého oživení, oproti předkrizovému období jde stále o 65procentní propad. V současnosti se z Prahy létá do více než stovky míst.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám