Hlavní obsah

Prodej nových osobních aut propadl o desetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zájem o nová osobní auta v Česku citelně ochladl. V prvním čtvrtletí letošního roku se prodalo 30 360 vozů, což je propad oproti loňsku o desetinu. V prodeji stále vede mladoboleslavská Škoda Auto, která měla zhruba 48procentní podíl na trhu. Pokles se jí ale také nevyhnul, Škoda prodala jen 14 567 vozů, což je pokles o devět procent.

Foto: Josef Zajíc

ANDRÉ - Přijít na stejné myšlenky. Výstava v INDUSTRIAL Gallery.Ostrava. Autor ANDRÉ a Hana Mikulenková, kurátor výstavy.

Článek

Novinářům to v pátek oznámili zástupci Svazu dovozců automobilů. Na dalších místech skončil Ford s prodejem 1733 vozů, Volkswagen s 1644 prodanými auty a Peugeot, který prodal 1468 aut. První pětku uzavírá Renault s 1274 prodanými vozy.

Kategorie lehkých užitkových vozů naopak zaznamenala prudký nárůst odbytu o téměř 42 procent na 4795 aut. Nejprodávanější značkou byl Volkswagen se 707 prodanými vozy, následuje Ford, který prodal jen o čtyři vozy méně, a Peugeot s odbytem 560 automobilů za první tři měsíce letošního roku.

Prodej nákladních automobilů klesl o čtvrtinu na 1348 vozů. Na prvním místě skončilo Iveco, následuje RVI a třetí Mercedes-Benz. Prodej autobusů od ledna do března stoupl o polovinu na 145 vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Dovoz ojetin i nových aut loni stoupl

Dovoz ojetých osobních aut do České republiky loni meziročně stoupl o více než 11 procent na 145 233 vozů. Stejně jako v minulých letech dovoz ojetin výrazně...

Výběr článků

Načítám