Hlavní obsah

Problémy slovenských Seagle Air by cestující neměli pocítit

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozastavení letů slovenské letecké společnosti Seagle Air by cestující neměli pocítit, protože lety nahradí jiné společnosti. Uvedl to generální ředitel letecké společnosti Peter Hanák na páteční tiskové konferenci v Bratislavě.

Foto: Peiger Marián, ČTK

Generální ředitel letecké společnosti Seagle Air Peter Hanák

Článek

Zastavení letů se zatím týká šesti charterových letů z Bratislavy. "Určitě nehrozí, že by klienti zůstali v destinacích, nebo že by neodletěli na dovolenou," zdůraznil Hanák.

Letadla Seagle Air využívaly slovenské a české cestovní kanceláře především v charterové přepravě.

Důvodem dočasného ukončení letů je nedostatek finančních prostředků pro neplnění dohody ze strany italské společnosti Skyone. Po ukončení letní sezóny chtěla společnost Seagle Air pronajmout tři ze svých šesti letadel italské společnosti Skyone Italy Airlines. Italská společnost však podepsaný kontrakt nesplnila a slovenská letecká společnost přišla o 72 miliónů eur. "Jednáme s jinými zájemci a řešíme, jak budeme pokračovat v provozu," dodal Hanák.

Seagle Air má asi 200 zaměstnanců. Má povolení létat do roku 2011. Po posledních událostech slovenské ministerstvo dopravy posoudí, zda firmě ponechá trvalou licenci nebo ji udělí dočasné povolení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám