Hlavní obsah

Lidovci chtějí grilovat Ťoka kvůli situaci na D1

Aktualizováno

Sněmovna by v úterý mohla řešit situaci na dálnici D1, kterou tento týden kvůli sněžení zablokovaly kamióny. KDU-ČSL chce do jednání zařadit bod, který by požadoval, aby ministr doprav Dan Ťok (za ANO) vysvětlil, proč se tak stalo. V České televizi to řekl předseda lidovců Pavel Bělobrádek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hustý provoz na dálnici D1 poblíž obce Jiřice mezi Humpolcem a Koberovicemi na Pelhřimovsku.

Článek

Od debaty si slibuje například usnesení, že by ministerstvo dopravy mělo uvést, jak chce situaci systémově řešit. Bělobrádek připomněl, že Ťok je ministr čtyři roky a v návrhu zakázat kamionům jízdu v levém pruhu, nepovažuje za řešení.

Podobně se vyjádřil i Pirát Jakub Michálek, podle něhož je ministerstvo neschopné a zákon to podle něj nespraví.

Třetí účastník debaty byl předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik. Strana Ťoka dlouhodobě kritizuje. Opozice by podle něj měl komunisty v tlaku na Ťokovo odvolání podpořit.

Letecké záběry z D1 ve čtvrtek ve 13:00Video: Novinky

Dopravu na D1 kolem 100. kilometru po dva dny blokovalo omezení u Humpolce, které podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už mělo být pryč a dálnice měla být normálně průjezdná. Požaduje po firmě, která opravu úseku provádí, aby zasypala kaverny a dálnici plně zprovoznila. Čas dostala společnost Geosan do pondělí 17. prosince. [celá zpráva]

Na Vysočině ve středu hustě sněžilo, kamióny v omezení uvízly a místem jen těžko projížděly sypače.

Reklama

Výběr článků

Načítám