Hlavní obsah

Přívoz v pražské Troji byl dvě hodiny mimo provoz. Plavidlo mělo poruchu

Přívoz mezi Císařským ostrovem a Trojou byl ve středu dopoledne mimo provoz. Důvodem byla technická závada plavidla. Přívoz, který nahradil zřícenou lávku, funguje od soboty.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nový přívoz v pražské Troji, který dočasně nahradil zřícenou lávku.

Článek

Přívoz označený jako P8 nahrazuje lávku, která se na začátku prosince zřítila do Vltavy. Provoz přívozu zajišťuje společnost Pražská paroplavba.

O výluce informovala organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD, na svých stránkách kolem 9.30. Provozovatel následně závadu na plavidle odstranil a přívoz po více než dvou hodinách opět fungoval.

Přívoz vyplul na Vltavu poprvé v sobotu 23. prosince v 08.00. Provozní doba v pracovní dny byla určena od 07.00 do 19.00 a o víkendech od 08.00 do 19.00. Interval je ve špičkách pracovních dnů deset minut. Na loď se vejde téměř 30 cestujících.

BEZ KOMENTÁŘE: Jak funguje nový přívoz v pražské TrojiVideo: Radek Plavecký, Právo

Praha plánuje stavbu provizorní lávky. Institut plánování a rozvoje zároveň vypracoval návrh změny územního plánu pro vybudování dvou nových lávek. Jedna bude na místě původní, druhá dále po proudu řeky.

Lávka se zřítila v sobotu 2. prosince odpoledne, ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Pražští radní rozhodli, že vyplatí každému z nich jednorázový dar 50 tisíc korun. Odškodným se bude zabývat poté, co policisté případ uzavřou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám