Hlavní obsah

Pražské letiště pociťuje sněhovou nadílku v Evropě, byly zrušeny tři lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli přívalům sněhu, které zasáhly západní Evropu, došlo během úterního dopoledne na Letišti Václava Havla ke zrušení tří odletů a příletů. Konkrétně se jednalo o lety z Paříže a z Frankfurtu nad Mohanem, informovala mluvčí letiště Eva Krejčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Frankfurtské letiště paralyzoval sníhVideo: Reuters

 
Článek

Potíže se sněhem mají i na řadě jiných letišť, dá se proto očekávat zpoždění letů například z Düsseldorfu a Bruselu. Na samotném pražském letišti potíže nejsou a sníh se daří odklízet, dodala Krejčí.

„Nejhorší situace je hlášená z Frankfurtu, odkud už máme zrušené dva přílety a dva odlety,“ uvedla Krejčí. Frankfurtské letiště je v současnosti zavřené, dá se tedy očekávat, že se množství zrušených letů zvýší.

Pražské letiště kvůli možným komplikacím doporučilo cestujícím, aby se s dotazy na konkrétní lety obraceli na dopravce. Letiště sleduje sněhovou předpověď v Česku, zatím ale nemá informace o tom, že by se silné sněžení a vítr mělo v nejbližší době přesunout i do Česka.

Reklama

Výběr článků

Načítám