Hlavní obsah

PPF navýšila podíl v polském provozovateli výdejních boxů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF nejbohatší Češky Renáty Kellnerové se dohodla na koupi dalších deseti procent akcií polské logistické firmy InPost od společnosti Advent International. PPF tak má podíl přibližně 28,75 procenta na základním kapitálu InPostu, který provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Sídlo PPF v Dejvicích

Článek

Hodnotu transakce PPF neuvedla. Skupina současně v pátek oznámila uzavření dohody se společností Claure Group investora Marcela Claureho, která odkoupí tříprocentní podíl PPF v InPostu.

„Máme radost z dalšího zvýšení našeho podílu v InPostu, který je lídrem v poskytování udržitelných řešení pro e-commerce napříč evropskými trhy, zejména v ‚poslední míli‘ při doručování zásilek spotřebitelům,“ uvedl šéf investic PPF Didier Stoessel.

Zároveň uvítal, že mezi akcionáře polské firmy vstoupil Claure, kterého označil za zkušeného investora v technologiích.

Nejbohatší Češkou je Kellnerová, Babiš se výrazně propadl

Ekonomika

Společnost InPost působí kromě domovského trhu v Polsku také v osmi západoevropských zemích, včetně Francie a Velké Británie. Spravuje přibližně 35 tisíc samoobslužných výdejních schránek pro zákazníky e-shopů a buduje centra pro skladování a třídění zásilek, jejichž služby poskytuje internetovým obchodníkům. S akciemi společnosti se obchoduje na burze Euronext v Amsterdamu.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích Evropy, Asie, Severní Ameriky a Afriky. Investuje do telekomunikací, médií, finančních služeb, internetového obchodu, biotechnologií, nemovitostí a strojírenství. Skupina vlastní aktiva ve výši 43,5 miliardy eur (přibližně 1,1 bilionu Kč) a celosvětově zaměstnává 52 000 lidí. Skupinu PPF vlastní nejbohatší Češka Renáta Kellnerová s rodinou.

Home Credit prodá svá aktiva ve Vietnamu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám