Hlavní obsah

Pozor na nepřipevněný kabel lampy, varuje IKEA

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidé, kteří mají doma některou z nástěnných lamp IKEA Smila, by si měli zkontrolovat, zda jsou lampa i kabel umístěny mimo dosah dětí a zda je kabel dostatečně připevněný ke stěně. Uvedl to mluvčí společnosti IKEA Petr Chadraba.

Foto: Ikea

Lampa z IKEA

Článek

„Nepřipevněné kabely lamp představují pro kojence a malé děti nebezpečí zadušení,“ informoval Chadraba.

IKEA totiž obdržela hlášení o tragické nehodě, kdy zemřelo dítě, které se v postýlce zamotalo do kabelu právě této nástěnné lampy.

Lidé mohou kontaktovat oddělení služeb zákazníkům v obchodním domě IKEA osobně nebo telefonicky na čísle 848 848 848 a dostanou zdarma sadu na připevnění kabelu lampy, která obsahuje výstražný štítek, bezpečnostní pokyny a samolepicí úchyty pro upevnění kabelu lampy ke stěně.

„IKEA zároveň upozorňuje zákazníky, že všechny výrobky vybavené kabely nebo šňůrkami, jako jsou například závěsy či žaluzie, představují nebezpečí zadušení,“ připomněl mluvčí s tím, že nejrůznější kabely a šňůry by měly být vždy mimo dosah malých dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám