Hlavní obsah

Porucha horkovodu odřízla v Praze stovky domácností od tepla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stovky domácností, některé podniky a vysočanská nemocnice s poliklinikou se v pražských Vysočanech ve středu ocitly kvůli noční havárii horkovodu bez tepla a teplé vody. V Ocelářské ulici nedaleko O2 areny praskl odvzdušňovací ventil. Jak uvedl mluvčí Pražské plynárenské Radek Ježdík, závada by měla být odstraněna v nočních hodinách.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V místě poruchy je zvýšená teplota, uvedl Ježdík. S opravou, která potrvá jen desítky minut, tak zatím není možné začít.

Bez tepla nebo teplé vody jsou podle webu Pražské teplárenské odběrná místa v okolí ulic Ocelářská, Na Břehu, Sokolovská, Nepilova, Bratří Dohnalských, Podnádražní, Bassova, Kovanecká, Na Harfě, Paříkova, Podvinný Mlýn, Českomoravská a Balabenka.

Nemocnici s poliklinikou ve Vysočanech provozuje soukromá společnost, lůžkovou část má třeba na ortopedii nebo v oddělení následné péče. „Netopíme a jsme i bez teplé vody,“ potvrdila její pracovnice.

Jak sdělil Ježdík, porouchal se ventil na potrubí o průměru půl metru. Na místě havárie začala už v úterý před desátou večerní unikat horká pára. Policie na místě regulovala dopravu, především průjezd autobusů od stanice metra Českomoravská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám