Hlavní obsah

Pořadateli Velké pardubické hrozí likvidace

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Dostihovému spolku Pardubice, pořadateli Velké pardubické, hrozí řízená likvidace. Není schopen plnit své závazky. Akcionáři se neshodli na čtvrteční valné hromadě o cestě z dluhové pasti.

Foto: Profimedia.cz

Velká pardubická

Článek

O likvidaci jako o řešení začal hlasitě mluvit majoritní akcionář Dostihového spolku, město Pardubice. Má 51 procent akcií. „O této variantě musíme začít uvažovat,“ přiznala v pátek na dotaz Práva primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

Minoritní akcionáři nepodpořili na valné hromadě Dostihového spolku záchranný plán města, založený na navýšení kmenového jmění a zvýšení ceny akcie o 300 korun. Naopak požadují personální změny v řízení Dostihového spolku. „Předpokládáme za letošní rok ztrátu něco přes čtyři milióny korun,“ uvedl tento týden předseda představenstva Dostihového spolku Jan Němec, pardubický radní za TOP 09.

Rýsuje se následovník

Právě jeho odvolání požadovali podle informací Práva někteří minoritní akcionáři. „Pokud vím, tak to byla i podmínka druhého největšího akcionáře pana Vokála,“ potvrdil šéf klubu pardubických zastupitelů ODS Petr Klimpl. Martin Vokál vlastní 22 procent akcií Dostihového spolku.

Pokud by dostihový spolek dospěl do likvidace, mohla by se jeho nástupcem stát skupina podnikatelů a odborníků na dostihový sport, které zaštiťuje osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. „Jejich nabídku jsem dostala v úterý ráno. Beru ji vážně, osobně jsem se už sešla s panem producentem Boučkem, který ekonomicky řídí celou tu skupinu vedenou panem Váňou,“ ujistila pardubická primátorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám