Hlavní obsah

Populární e-shop levneELEKTRO.cz pozastavil svou činnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z velkých českých internetových obchodů s elektronikou levneELEKTRO.cz pozastavil svou činnost. E-shop s miliardovým obratem to ve středu uvedl v prohlášení na svém webu. Finanční správa totiž zablokovala majetek a provozní prostředky společnosti kvůli nedoplatkům DPH.

Foto: www.levneelektro.cz

Článek

"Důvodem mají být neodvedené platby za DPH řetězce dalších firem. Netýká se to konkrétního nedoplatku společnosti Elektro PV, která e-shop provozuje, ale jedná se o přenesenou daňovou povinnost za ty ostatní subjekty, se kterými společnost obchodovala, a to jak dodavatelské, tak odběratelské," řekl marketingový ředitel e-shopu Ondřej Liška.

Jednatelé firmy se podle něj zatím seznamují se situací. E-shop v úterý večer preventivně zastavil provoz. "Nechtěli jsme se dostat do situace, kdy zákazník objedná a zaplatí on-line a nedostane to zboží," dodal Liška.

Tržby za prodej zboží společnosti Elektra PV, která e-shop provozuje, ve finančním roce 2014/2015 klesly na 1,03 miliardy korun z 1,38 v předchozím účetním období. Obchod loni zvítězil v soutěži ShopRoku v kategorii popularity.

"Společnost s 24letou historií, která vždy dostála všem svým závazkům, dnes stojí před největším problémem za dobu své existence. Snaží se jej vyřešit korektně a dle všech právních i morálních předpisů," stojí dále v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám