Hlavní obsah

Polské sušenky s jedem se objevily v dalších obchodech

Novinky, pit
Brno

Problém s polskými sušenkami s příměsí jedu na potkany má pokračování. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) totiž dostala varování od polské strany týkající se dalších cukrářských výrobků, u nichž existuje značné riziko, že obsahují jed na hlodavce. V úterý večer to uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Nebezpečné sušenky z Polska

Článek

Podle Kopřivy se jedná opět o výrobky společnosti Magnolia se sídlem v polském městě Lubsko. SZPI následně zveřejnila seznam rizikových produktů uvedeného výrobce a jejich distributorů v Česku.

Po Kauflandu stáhlo možné nebezpečné sušenky také Tesco. Podle SZPI se jedná o výrobky Tesco Oplatky s náplní s vanilkovou příchutí 175 gramů s minimální trvanlivostí do 17. 2. 2013, 22. 3. 2013 a 21. 4. 2013. Jak sdělil mluvčí Teska Jan W. Dvořák, požadavky na zdravotní nezávadnost nesplňují i Tesco Oplatky s krémovou náplní s jogurtovou příchutí 65 gramů, uvedla ČTK.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Potenciálně nebezpečné jsou podle SZPI i cukrovinky od tohoto polského výrobce, které se objevily v prodejnách společnosti Pekárny a cukrárny Náchod. V tomto případě jde o PéCé Nugátové Trubičky v balení 35 gramů a s označením doby minimální trvanlivosti do 24. 6. 2013, 7. 7. 2013 a 3. 9. 2013 a o PéCé Vanilkové Trubičky v balení 35 gramů a s označením doby minimální trvanlivosti do 7. 7. 2013.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

V Kauflandu se objevily oplatkové trubičky STILLA dolce Cocoa Rolls v balení 2x50 gramů a s označením doby minimální trvanlivosti do 26. 4. 2013 a 8. 5. 2013 a oplatky STILLA dolce Vanilla Vafers v balení 80 gramů a s označením doby minimální trvanlivosti do 21. 5. 2013.

„Uvedené produkty prodejci stáhli z maloobchodní sítě na základě principu předběžné opatrnosti už 21. 1. 2013 a v současné době v nabídce nejsou,“ sdělil Kopřiva. Zároveň doporučil všem spotřebitelům, kteří mohou mít tyto potraviny doma, aby je nekonzumovali.

Tip: Upečte si skvělé vánoční máslové sušenky podle receptu na Proženy.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

V Polsku se do oplatek dostal jed na krysy

Podnik na výrobu cukrovinek Magnolia v západopolském městě Lubsko zřejmě otrávil zatím nezjištěné množství své produkce jedem na potkany. Ten se nacházel...

Výběr článků

Načítám