Hlavní obsah

V Polsku se do oplatek dostal jed na krysy

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnik na výrobu cukrovinek Magnolia v západopolském městě Lubsko zřejmě otrávil zatím nezjištěné množství své produkce jedem na potkany. Ten se nacházel v práškovém mléce, které cukrářský podnik nakupoval od dodavatele, informoval v neděli mluvčí hlavní hygienické zprávy Jan Bodbar.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zároveň vyzval polské občany, aby v žádném případě nekonzumovali produkty této firmy vyrobené po 22. listopadu 2012. Mají je vrátit do obchodu, nebo je vyhodit. Případ začala řešit prokuratura, která zjišťuje, jak mohlo k znečištění mléka jedem dojít.

Převážná část výrobků společnosti Magnolia, jako např. čokoládové oplatky Stilla Dolce Cocoa Rols, Vanila wafles, Wafle Max, Poesia Milk Cream, Weiner Eiswaffel a další byla distribuovaná na území celého Polska, tři druhy také do České republiky, na Slovensko, do Německa a Litvy.

Hlavní hygienická zpráva podle TVN24 už varovala Evropskou komisi před nebezpečím, které může hrozit po konzumaci těchto výrobků.

Inspektoři také zjišťují, jak mohlo v mlékárně Rokitianka v Szczekocinách dojít k otravě mléka. Distribuce výrobků značky Magnolia, které se nacházejí ve dvou velkoskladech v Lubsku, byla zastavena, oznámila v neděli mluvčí SANEPIDu Jolanta Borkowska. Stejná opatřená jsou zaváděna na území celého Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám