Hlavní obsah

Pohonné hmoty dál zdražují o desítky haléřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty dál zdražují o desítky haléřů. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 36,77 koruny, před týdnem byl o 31 haléřů levnější. O 30 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 36,76 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

V Česku pohonné hmoty od loňského října zlevňovaly, pokles se zastavil na začátku letošního roku, kdy benzin začal zdražovat a cena nafty stagnovala. Zhruba od poloviny ledna se ceny pohybují na stejné či podobné úrovni.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,17 koruny.

Naftu tam prodávají průměrně za 36,18 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,41 koruny. Nafta se tam tankuje za 38,49 koruny za litr.

V meziročním srovnání je nyní v Česku litr benzinu zhruba o korunu a deset haléřů levnější, za naftu tehdy motoristé platili o téměř korunu na litru více.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 31. lednu 2024 (v Kč/l):

Reklama

Výběr článků

Načítám