Hlavní obsah

Podvodná stránka se snaží z klientů Fio banky vylákat heslo do internetového bankovnictví

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevila podvodná stránka, která se snaží od klientů Fio banky lstí získat přihlašovací údaje k jejich bankovním účtům. Sám finanční ústav na tento web upozornil prostřednictvím své facebookové stránky.

Internetové bankovnictví Fio banky

Článek

„Pokud se s tím setkáte, nic nevyplňujte a stránku zavřete. Podvodná stránka je navíc velmi zdařile vytvořená, a má dokonce ikonu bezpečného připojení,“ varuje banka své klienty.

Fio banka nicméně dodala, že podle adresy je zřejmé, že se nejedná o její webové stránky. Web, který se vydává za přihlašovací stránku do internetového bankovnictví Fio banky, se totiž nachází na serveru bacatanetwork.com.

„Vždy pečlivě kontrolujte řádek s adresou a do internetbankingu se přihlašujte pouze přes odkaz na našich webových stránkách,“ vyzývá banka.

Stránka je příkladem podvodné techniky známé jako phishing, kdy se podvodníci prostřednictvím falešných přihlašovacích stránek snaží z uživatelů vylákat citlivé údaje jako hesla nebo čísla bankovních karet.

Reklama

Související články

Desatero bezpečného nakupování na internetu

Češi stále více nakupují vánoční dárky v e-shopech, on-line prodeje v tomto období raketově rostou. Toho v posledních letech zkoušejí využít novodobí...

Výběr článků

Načítám