Hlavní obsah

Pivovary Staropramen změnily majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Denver

Středoevropskou pivovarskou skupinu StarBev, kam náleží i Pivovary Staropramen, získala od CVC Capital Partners Limited severoamerická pivovarská skupina Molson Coors Brewing Company. Cena transakce je 2,65 miliardy eur (asi 66 miliard korun), jak uvedl nový majitel v tiskové zprávě.

Foto: Staropramen

Nové lahve od Staropramenu

Článek

StarBev sídlí v nizozemském Amsterdamu a v Praze. Ve střední a východní Evropě provozuje devět pivovarů. Loňské tržby skupiny dosáhly téměř 0,7 miliardy eur (asi 17,3 miliardy korun), produkce členských pivovarů činila13,3 miliónů hektolitrů.

„Akvizice StarBev dokonale zapadá do strategie Molson Coors rozšiřovat naše portfolio prémiových značek a naši působnost na rostoucí trhy po celém světě," uvedl Peter Swinburn, prezident a výkonný ředitel Molson Coors. Podle něj je pivní trh ve střední a východní Evropě atraktivní, vykazuje silné historické trendy a růstový potenciál.

Pivovary Staropramen jsou za Plzeňským Prazdrojem dlouhodobě dvojkou na českém pivním trhu, kde drží přibližně 15procentní podíl. Společnost StarBev zaměstnává 4100 lidí a své výrobní závody provozuje kromě České republiky také v Srbsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku a Černé Hoře. Svoje výrobky také prodává na Slovensku a v Bosně a Hercegovině.

Společnost CVC Capital Partners pivovary koupila na konci roku 2009 od pivovarského obra AB InBev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám