Hlavní obsah

Pilsner Urquell nepodpoří LOH v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plzeňský Prazdroj nechce za současných podmínek podporovat olympiádu v Paříži. Oficiální partner Českého olympijského výboru se stahuje z veškeré komunikace směrem k olympijským hrám. Peníze pošle českým sportovcům.

Foto: Profimedia.cz

Lahev Pilsner Urquell

Článek

„Je to reakce na rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, který povolil start sportovců z Ruska a Běloruska na olympijských hrách v Paříži,“ řekl Novinkám mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář. Za současných podmínek firma nechce podporovat olympijské hry.

Pivovar bude i nadále finančně podporovat český sport a prostředky určené na podporu olympiády půjdou českým sportovcům, dodal.

Rusové na olympiádě se nelíbí ani dalším partnerům ČOV. Zatím ale zůstávají

Ekonomika

„Po dohodě s Českým olympijským výborem jsme se rozhodli stáhnout veškerou komunikaci, která se vztahuje k letní olympiádě v Paříži. Stejně tak nechystáme vlastní kampaň u příležitosti her, jako tomu bylo v minulosti,“ dodal Kovář.

Výši finanční podpory společnost nechtěla komentovat.

„Kam ty peníze půjdou, kdo je dostane, je v tuto chvíli předmětem diskuze. Budeme ještě i s olympijským výborem jednat, kam přesně ty peníze alokovat, aby nešly na podporu olympiády, ale českého sportu,“ uzavřel.

V minulém týdnu oznámila ukončení spolupráce s Českým olympijským výborem společnost CPI Property Group, která také patřila mezi jeho oficiální partnery.

Odchodem z olympijského hnutí firma rovněž reagovala na rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru o startu Rusů a Bělorusů v Paříži.

CPI končí spolupráci s olympijským výborem: S kapitulací před Ruskem nechceme mít nic společného

Domácí

Rusové a Bělorusové budou moci soutěžit na olympiádě v Paříži, ale pod neutrální vlajkou

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám