Hlavní obsah

Piloti německých aerolinek Lufthansa Cargo jdou do stávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Piloti německých nákladních aerolinek Lufthansa Cargo budou kvůli důchodovému programu ve středu a ve čtvrtek stávkovat. Od středečních 03:00 do čtvrtečních 22:30 SELČ z německých letišť neodstartuje žádný nákladní let zmíněné společnosti, uvedl odborový svaz pilotů Vereinigung Cockpit (VC).

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Piloti největších německých aerolinek Lufthansa za zachování důchodového programu stávkovali na konci září. Tehdejší protestní akce postihla na 20 tisíc cestujících.

Odbory, které zastupují asi 5400 z celkových zhruba 9000 pilotů různých aerolinek ze skupiny Lufthansa, protestními akcemi chtějí zabránit změnám důchodového programu. Podle dosavadního ustanovení mohou předčasně odejít do penze v 55 letech a firma jim následně vyplácí 60 procent platu do té doby, než mají nárok na starobní důchod. Vedení Lufthansy chce potřebný věk pro předčasný důchod posunout na 60 let.

Vedení aerolinek svůj krok zdůvodňuje tím, že kvůli silné konkurenci musí šetřit. Na omezení výhod podle firmy přistoupily všechny profesní skupiny kromě pilotů.

Reklama

Výběr článků

Načítám