Hlavní obsah

Olympijské sázkové potrhlosti: kurz je i na otěhotnění Špotákové během her

Právo, Lucie Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ačkoliv se líté boje mezi sportovci na olympiádě v Londýně rozpoutají oficiálně až v pátek, sázkaři už míří do sázkových kanceláří a doufají, že právě jejich tip jim vynese tučnou výhru. Škála sázek je vskutku široká – od olympijských vítězů až po otěhotnění reprezentantek.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Oštěpařka Barbora Špotáková během finále mistrovství světa v Berlíně

Článek

„Právě teď jsem vsadil nějaké fotbaly, ale atletiku a podobné sporty nesázím. To je takové vachrlaté,“ svěřil se Právu Pavel Marušák, když včera opouštěl jednu z poboček Tipsportu.

„Dávám tradičně silné manšafty: Španělsko, Brazílii, Argentinu. U ženských Američanky, Švédky i Japonky,“ prozradil svoje fotbalové tipy pravidelný sázkař, který za sázení měsíčně utratí v řádech stovek korun. Ale zatím je spíš v minusu, co se výsledků týče. „Musíme doufat, že se na olympiádě zadaří. Ale to se doufá pokaždé,“ usmívá se prošedivělý muž. Od naší výpravy očekává šest sedm medailí. „To je sázka do loterie, jak uspějí,“ dodal.

„Já ještě nevím, co budu sázet. Asi fotbal. Možná taky tenis. Kvitová by mohla něco uhrát nebo ženy ve čtyřhře. Jinak možná oštěp a Špotáková,“ přemýšlel nahlas, co si zaslouží jeho důvěru, pětatřicetiletý Michal, když studoval nabídku v Tipsportu na náměstí Míru.

Slečna obsluhující ve Fortuně na Vinohradech, jež nechtěla prozradit svoje jméno, protože nesmí komunikovat s tiskem, očekává pořádný nápor sázejících ve čtvrtek. Londýnská olympiáda podle ní určitě přitáhne i ty, kteří normálně nesázejí. „Lidé zatím sledují kurzy, berou si nabídku, rozhodují se,“ popsala současný stav její kolegyně.

Zábavné sázky

Možné jsou i sázky, které vyvolávají úsměv ve tváři. Bude Šebrle zasažen oštěpem do ramene? Trefí Kateřina Emmons terč soupeře? Potopí Synek loď? Otěhotní Špotáková? Otěhotní všechny reprezentantky?  „Tam je kurz tisíc, to znamená, že když dáte deset korun, můžete vyhrát tisíckrát tolik. Ale to asi nikdo nevsadí. Ale na Špotákovou máte kurz šest, to možná z legrace někdo bude sázet,“ odhaduje.

Podle Jiřího Hadravy z PR oddělení Tipsportu lidé už sázejí na olympijské výsledky, ale pravé šílenství se rozjede až se startem sportovního svátku. Lidi se nemusejí bát, že by pak stáli dlouhé minuty ve frontách, než na ně na pobočce přijde řada. Hojně totiž využívají pohodlný internet. „Jsou to první Letní olympijské hry v historii českého sázení, kdy lze sázet přes internet,“ upozornil Hadrava.

„Máme už uzavřeno kolem deseti procent z celkového očekávaného objemu sázek na olympiádu. Jde zejména o sázky typu, kdo získá nejvíc zlatých medailí, vítězství jamajského sprintera Usain Bolta nebo vítězství mužského basketbalového týmu USA,“ uvedl Michal Binka ze společnosti KAJOTbet, jediné internetové sázkové kanceláře v Česku.

Favorité jistotou

Češi podle něj nejčastěji sázejí na jasné favority. „Pryč jsou doby, kdy jsme byli srdcaři. Vnímáme sázení víc jako investici,“ doplnil manažer kurzového oddělení firmy Martin Dostál.

Odborníci tipují, že mezi nejvíc sázené sporty na OH bude patřit tradičně fotbal, tenis, atletika a basketbal. „Olympiáda je ale i příležitostí pro specializované sázkaře, kteří dobře rozumí méně populárním sportům. Zde jejich znalosti mohou překonat znalosti a informace profesionálních bookmakerů, čímž si mohou přijít na poměrně velké peníze,“ dodal Dostál.

Anketa

Budete během OH v Londýně sázet?
Ano, na sport sázím vždycky
2,8 %
Ano, minimálně jednou
3,7 %
Ne, na sport nesázím
11,7 %
Ne, nesázím nikdy
81,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9733 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám