Hlavní obsah

Odbory prodávají hotel Art Deco Imperial v centru Prahy. Chtějí za něj přes dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbory nabízejí k prodeji Art Deco Imperial Hotel v centru Prahy, za který chtějí minimálně 2,15 miliardy korun. Uvedl to server HN.cz. Pětihvězdičkový hotel na rohu ulic Na Poříčí a Zlatnická má 126 pokojů a sídlí v něm restaurace Café Imperial, kterou spoluvlastní Zdeněk Pohlreich.

Foto: Profimedia.cz

Art Deco Imperial Hotel v centru Prahy

Článek

Hotel byl otevřen v roce 1914 a v letech 2005 až 2007 byl zrekonstruován. Aktuálně je ve vlastnictví sdružení Majetková, správní a delimitační unie odborových svazů.

Výběrové řízení pro zájemce o koupi hotelu spustily odbory v pondělí. „Naši společníci se nyní rozhodli budovu prodat,“ sdělil HN.cz Jiří Bulan, který má v Majetkové, správní a delimitační unii odborových svazů na starosti prodej a pronájem nemovitostí.

„Rozhodně to ale neznamená, že bychom zcela opouštěli hotelový byznys,“ doplnil Bulan. Unie podle serveru vlastní například také budovu pražského hotelu Olšanka v Praze 3 a v portfoliu má i horské penziony.

Co se cen nemovitostí v centru Prahy v poslední době týče, Česká pošta nedávno nabídla státu budovu v Jindřišské ulici, tedy nedaleko prodávaného hotelu, za cenu 1,5 miliardy korun. Jde přitom o mnohem rozlehlejší nemovitost.

Blízkou Jindřišskou věž, kde se nachází kavárna a výstavní prostory, si pražské arcibiskupství cenilo na 100 milionů korun.

Poště se nepřihlásil zájemce o koupi budovy v Jindřišské ulici

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám