Hlavní obsah

Obří realitní obchod. Developera P3 koupí za 65 miliard singapurský fond

Developera P3 Logistic Parks, který sídlí v Praze a působí v devíti evropských zemích, koupí singapurský fond GIC za 65 miliard korun. Firmy to v pondělí uvedly ve společné tiskové zprávě. Jde podle nich o největší letošní obchod na evropském realitním trhu.

Foto: P3

Sklady společnosti P3 v Horních Počernicích

Článek

Transakci ještě musí schválit regulační orgány. Pokud nenajdou překážky, fond by mohl developera převzít do konce letošního roku. Dosavadními majiteli P3 jsou TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge.

„Díky ziskovému portfoliu a pozemkům pro další výstavbu věříme, že růst P3 bude pokračovat. Jsme přesvědčeni, že logistický trh v Evropě má dlouhodobý potenciál, a těšíme se, že ho budeme s velmi schopným managementem P3 společně rozvíjet,” uvedl k obchodu ředitel investic GIC Real Estate Lee Kok Sun.

Dosavadní majitelé koupili společnost P3 (dříve PointPark Properties) v roce 2013 a zahájili rozsáhlou expanzi. Společnost nyní vlastní 163 skladů v 62 parcích v devíti evropských zemích.

Fond GIC spravuje devizové rezervy

Celková rozloha skladovacích prostor je 3,3 miliónu metrů čtverečních, pro další rozvoj a výstavbu má další pozemky o rozloze více než 1,4 miliónu metrů čtverečních.

V České republice P3 vlastní a spravuje 75 skladů ve 14 parcích s celkovou pronajímatelnou plochou přes jeden milión metrů čtverečních. Jeden z největších je v Praze v Horních Počernicích.

GIC je přední světová investiční firma s majetkem větším než 100 miliard dolarů. Založena byla v roce 1981 pro zajištění finanční budoucnosti Singapuru, firma spravuje singapurské devizové rezervy. Fond zaměstnává více než 1300 lidí po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám