Hlavní obsah

Obchodníci na D1 často šidí, zjistila kontrola

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodníci podnikající na nejstarší české dálnici D1 často šidí nebo zákazníky o cenách vůbec neinformují. Během rozsáhlé kontroly z 13. června letošního roku to zjistila Česká obchodní inspekce (ČOI).

Článek

„Mezi nejčastější závady patřilo např. účtování vyšší částky, než se kterou byl spotřebitel seznámen, o 10 Kč, nedodržení deklarované hmotnosti, používání neověřených měřidel, neseznámení s cenou a podobně,“ uvedl mluvčí inspekce Tomáš Vozáb.

Podle něj byly i problémy se stojany s pohonnými hmotami či s automobilovými zvedáky. V těchto případech šlo o nedodržení legislativních podmínek a technických kontrol.

Celkem bylo zkontrolováno na 54 objektů, tedy včetně benzínek či motorestů, přičemž závady byly zjištěny přesně v polovině případů.

„V 11 případech byly provozovatelům uloženy finanční sankce v rámci kontroly, a to v celkové výši 16 500 Kč, 16 případů bude dále řešeno ve správním řízení, kde budou uloženy pokuty vyšší. Vzhledem k výsledkům akce budeme tyto kontroly v budoucnu opakovat,“ uzavřela Jana Příhodová, ústřední ředitelka ČOI.

Reklama

Výběr článků

Načítám