Hlavní obsah

O2 zaplatí T-Mobilu sporné dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Telefónica O2 zaplatí konkurenčnímu T-Mobilu sporné dvě miliardy korun za údajně neuhrazené propojovací poplatky z minulých let. Ukončí tím exekuci, která jí brání v prodeji nemovitostí. Firma také podala ústavní stížnost na exekuční řád.

Článek

Společnosti Telefónica O2 vadí, že soud umožňuje obstavit majetek v mnohem vyšší hodnotě, než na jakou je exekuce vyměřena.

"Společnost chce být flexibilní v provádění celé řady obchodních transakcí. Proto jsme se rozhodli uhradit spornou částku, a ukončit tak předčasnou exekuci, kterou T-Mobile vedl ve snaze poškodit naši společnost," řekl člen představenstva firmy Jakub Chytil.

Podle španělského operátora konkurence využila nedostatků v zákoně, nečekala, až bude spor o poplatky vyřešen, a podala na O2 návrh o exekuci.

Doplnil, že blokovaný majetek, s nímž společnost nemohla nakládat, částku mnohonásobně překračuje. "Taková omezení jsou zcela neadekvátní," řekl.

Spor o propojovací poplatky je starý deset let. Předchůdce O2 Telecom uzavřel v roce 1997 smlouvu o poplatcích s předchůdcem T-Mobilu - společností Radiomobil. Zatímco jedna strana platila za propojení 6,50 koruny, druhá, tehdejší Telecom, pouze tři koruny. O nedoplatky se firmy soudí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám