Hlavní obsah

Novoborský Crystalex rozjede další linky a zdvojnásobí výrobu

Crystalex CZ v Novém Boru na Českolipsku začne v polovině příštího týdne tavit sklo pro další dvě výrobní linky. Sklo začnou vyrábět od 15. června a současná produkce 50 000 sklenic denně se pak zdvojnásobí. Dvě linky zaměstnají dalších 80 pracovníků. Nábor je v plném proudu. V současné době má firma přes 260 lidí, v polovině června by jich měla v Novém Boru zaměstnávat 330. Informoval o tom jednatel společnosti Jiří Hudera.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

Novoborský Crystalex byl ještě na podzim 2008 největším podnikem zkrachovalé sklářské skupiny Bohemia Crystalex Trading s ročním obratem kolem 1,5 miliardy korun. V té době zaměstnával přes 1800 pracovníků v Novém Boru, Karolince, Hostomicích a Vrbně pod Pradědem.

Crystalex CZ získal sklárnu v konkurzu loni na podzim za 363 miliónů korun a dalších 50 miliónů investoval do obnovení výroby. V lednu firma spustila první dvě výrobní linky.

"Zakázek máme dost na celý rok, zvažujeme spuštění dalších dvou linek v prvním čtvrtletí příštího roku," řekl Hudera. Záležet ale bude podle něj na vývoji trhu. Crystalex CZ vyváží většinu produkce do Ruska, Německa, na Střední východ a do Jižní Ameriky.

"Musíme počkat, jak se bude vyvíjet krize v Řecku a situace v eurozóně," vysvětlil jednatel. Pro letošní rok počítá firma s obratem kolem 600 miliónů korun a ziskovým hospodařením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám