Hlavní obsah

Nová tramvaj plzeňské škodovky slaví úspěch v Lotyšsku

Novinky, toh
PLZEŇ

Nové tramvaje z dílny Škody Transportation, dceřiné společnosti Škody Holding, zamíří kromě Prahy také do hlavního města Lotyšska. Plzeňský holding uzavřel s dopravním podnikem Rigy kontrakt ve výši 1,3 miliardy korun na dvě desítky tramvají s opcí na dalších 32 vozů.

Článek

V Rize budou jezdit stoprocentně nízkopodlažní tramvaje ForCity. Design vozu představila škodovka před několika týdny v Praze. Pracoval na něm designér Patrik Kotas.

V Praze budou tramvaje červenočerné a prototyp bude škodovka v následujících měsících vyrábět. Do Rigy dorazí první vůz v červnu příštího roku. Lotyši však tramvaj uvidí v modrobílém provedení, navíc by u nich měl být interiér plně klimatizován.

Kapacita tramvaje je až 300 cestujících, z toho 61 sedících. Všech dvacet tramvají pak Škoda Transportation vyrobí do 34 měsíců od podpisu smlouvy. Například Prahu by mělo do roku 2017 brázdit na 250 strojů.  Na stránkách škodovky cestující mohou hlasovat do konce květne, jaké by sedačky v tramvaji měly být. Zda ze dřeva či potahované látkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám