Hlavní obsah

Nová Sazka loni skončila ve ztrátě, letos už chce být zisková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sazka sázková kancelář, která loni v listopadu převzala podnikatelskou činnost po zkrachovalé loterijní firmě Sazka, loni hospodařila se ztrátou 267 miliónů korun. Celkové výnosy společnosti byly 954,6 miliónu korun, z toho výnosy ze sázkové a loterní činnosti 790,6 miliónu korun. Uvedl to mluvčí firmy Václav Jalovecký. Letos podnik předpokládá návrat k zisku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na našem záporném hospodářském výsledku se podepsaly především náklady spojené s převzetím aktivit podniku Sazka, a.s., a následné investice do marketingu a obchodní sítě, které přispěly k výraznému oživení tržeb na konci roku,“ sdělil generální ředitel společnosti Sazka sázková kancelář Kamil Ziegler.

Sazka oživila tržby ze své hlavní hry Sportky. Tržby z ostatních her a z neloterních produktů jsou ale stále pod úrovní minulých let. „U některých produktů se nicméně musíme smířit s tím, že loňský pád Sazky do insolvence je nevratně poškodil. Například naše tržby z dobíjení se nejspíš nikdy nevrátí na hodnoty z předchozích let,“ připomněl Ziegler.

Loterijní firma Sazka dlouhé roky vytvářela miliardové zisky. Naposledy za předloňský rok vykázala čistý zisk 1,4 miliardy korun, což byl meziroční nárůst o 12 procent. Firma se ale dostala do problémů kvůli dluhům spojeným s výstavbou vysočanské arény. Loterijní byznys Sazky loni získaly skupiny PPF a KKCG, které ve výběrovém řízení nabídly 3,81 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám