Hlavní obsah

Nokia ve Francii propustí 1233 lidí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská společnost Nokia ve své francouzské dceřiné firmě Alcatel-Lucent propustí 1233 lidí. S odvoláním na dva představitele odborů CFE-CGC to v pondělí uvedla agentura Reuters.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Stánek společnosti Nokia na Mobile World Congress v Barceloně

Článek

Ve francouzské divizi tak skončí zhruba třetina zaměstnanců. Nokia již v dubnu oznámila, že má v úmyslu snížit náklady o 500 milionů eur (13,35 miliardy korun) ročně.

Vedení společnosti odboráře o plánovaném rušení pracovních míst informovalo před společným jednáním.

Koronavirová doba hájení končí, banka HSBC propustí 35 tisíc lidí

Ekonomika

Mluvčí Nokie informaci před jednáním odmítla komentovat. Později ji společnost potvrdila.

Nokia byla na přelomu století největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Po nástupu smartphonů však svoji pozici rychle ztratila. Francouzskou společnost Alcatel-Lucent International koupila před pěti lety, kdy slíbila, že pracovní místa zachová minimálně dva roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Renault se zbaví téměř 15 tisíc zaměstnanců

Francouzská automobilka Renault v reakci na aktuální krizi a propad poptávky zavádí razantní úsporná opatření. V jejich rámci zruší 14 600 pracovních míst. Od...

Lufthansa propustí 26 tisíc lidí

Německá letecká společnost Lufthansa propustí 26 tisíc lidí. Informoval o tom server listu Die Welt. Znamená to, že se firma zbaví zhruba každého pátého...

Výběr článků

Načítám