Hlavní obsah

Netflix zdvojnásobil zisk

Novinky, ČTK, bož

Americká streamovací služba Netflix ve druhém čtvrtletí téměř zdvojnásobila zisk na 1,35 miliardy dolarů (29,5 miliardy Kč). Růst počtu předplatitelů nicméně výrazně zpomalil. Výsledky společnost oznámila ve středu.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Tržby se Netflixu zvýšily o 19 procent na 7,3 miliardy dolarů. Ve čtvrtletí mu přibylo asi 1,5 milionu předplatitelů, zatímco před rokem to bylo více než deset milionů. Lidé ale tehdy kvůli pandemii museli více času trávit doma.

Nárůst za uplynulý kvartál mírně překonal výhled vedení společnosti, ale v porovnání s růstem v posledních letech je slabý.

Čistý přírůstek 5,5 milionu předplatitelů za prvních šest měsíců letošního roku představuje nejhorší výsledek za první pololetí od roku 2013. V USA a Kanadě ale počet předplatitelů klesl.

Dost bylo britských seriálů. EU připravuje přísnou regulaci

Zahraniční

Nejvíce předplatitelů za 14 let existence streamovací služby, konkrétně 16 milionů, Netflixu přibylo v loňském prvním čtvrtletí, za prvního náporu pandemie covidu-19.

Společnost uvedla, že k předplatnému přidá i balíček videoher. Na platformu nejprve přibudou verze pro mobilní telefony, posléze verze pro konzole a televize. Tým vývojářů začne firma budovat v nadcházejících měsících.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám