Hlavní obsah

Neočkovaní zaměstnanci a klienti budou mít zákaz vstupu do budov Morgan Stanley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci a klienti americké investiční banky Morgan Stanley, kteří se odmítli nechat očkovat, budou mít od 12. července zákaz vstupu do všech budov společnosti v New Yorku a Westchesteru. Informoval o tom server listu Financial Times s odvoláním na interní sdělení zaměstnancům společnosti.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

„Počínaje 12. červencem budou muset všichni zaměstnanci, pomocní pracovníci, klienti a návštěvníci před vstupem do budov Morgan Stanley v New Yorku a Westchesteru doložit, že byli plně očkováni,” uvedl v dopise zaměstnancům ředitel oddělení lidských zdrojů Mandell Crawley.

Zaměstnanci, kteří nedoloží, že byli plně očkováni, podle Crawleyho přijdou o oprávnění ke vstupu do budovy.

Podle Crawleyho přitom již „drtivá většina zaměstnanců” novou podmínku pro vstup do budovy splňuje. U většiny vakcín proti covidu-19 to znamená, že dostali dvě dávky dané látky.

Němci zkouší mixovat vakcíny. Merkelová do toho šla

Evropa

Konkurenční banka Goldman Sachs již dříve pro své zaměstnance zavedla povinnost informovat zaměstnavatele, zda již podstoupili očkování. Neočkovaní zaměstnanci ale stále mohou do kanceláře, pokud nosí roušky a dodržují zásady sociálního distancování.

Jeden z největších světových správců investičních fondů BlackRock již dříve avizoval, že v nejbližší budoucnosti dovolí vstup do kanceláří jen očkovaným zaměstnancům.

Investiční banka Morgan Stanley v loňském roce vykázala obrat 48,2 miliardy dolarů (1,025 bilionu korun) a čistý zisk 11 miliard dolarů (234 miliard korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám