Hlavní obsah

Německý diskont Aldi se zřejmě chystá do Česka

PRAHA

Německý diskontní řetězec Aldi se zřejmě chystá prorazit na český trh. Společnost v Česku založila dceřinou firmu Aldi Czechia. Firma už brzy otevře pobočky na Slovensku, Polsku a Maďarsku. V těchto zemích postupovala podobně, nejprve založila firmu, poté hledala pozemky na stavbu prodejen.

Článek

"Je to známka toho, že je pro ně náš trh zajímavý. Asi to ale ještě není jednoznačný důkaz, že Aldi skutečně svoji síť obchodů do ČR rozšíří. Nicméně hovoří se o tom již dlouho," komentoval v úterý založení Aldi Czechia jednatel analytické firmy Incoma Research Tomáš Drtina.

Podle něho by bylo divné, kdyby Česko nebylo zahrnuto v expanzních plánech řetězce Aldi, který si chce v následujících letech vybudovat silnou pozici na středoevropských trzích.

Oficiální vyjádření Aldi k plánům v ČR se nepodařilo získat. Podle informací z internetových stránek ministerstva spravedlnosti byla společnost Aldi Czechia zapsána do obchodního rejstříku na začátku června a sídlo má v Plzni. Stoprocentním vlastníkem Aldi Czechia je rakouská firma Hofer, což je dceřiná společnost německého řetězce Aldi.

V diskontech nakupuje polovina Čechů

Aldi letos otevře první obchody v Polsku a příští rok zahájí expanzi na Slovensku a v Maďarsku, kde již hledá nemovitosti k pronájmu či koupi ve městech s minimálně 15 000 obyvateli.

Obliba diskontů u Čechů stále roste. Podle průzkumu v nich nakupuje polovina obyvatel. Zákazníky lákají velmi nízkými cenami. Lidé k nim přecházejí hlavně od supermarketů.

Na českém trhu působí diskonty Plus, Lidl a Penny Market. Celkem mají asi 450 prodejen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám