Hlavní obsah

Německo se o svůj rating bát nemusí, ujišťuje Standard & Poor’s

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor’s nevidí v letošním roce riziko na snížení ratingu Německa, který je na nejvyšším stupni AAA. A to dokonce ani v případě, že by Německo postihla recese. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Sídlo Standard & Poor´s

Článek

"Jsme přesvědčeni, že Německo se nachází v silném postavení a mělo by letos překonat možnou recesi, aniž by se to nějak podepsalo na snížení ratingu," citoval německý deník Bild analytika Moritze Kraemera ze Standard & Poor’s.

Německo je jediným velkým členem eurozóny, který si udržuje nejvyšší rating. Standard & Poor’s už totiž před nedávnem srazila nejvyšší ratingy Francii a Rakousku, stejně jako Evropskému fondu finanční stability (EFSF).

Německé ekonomice se podařilo vyhnout se nejhoršímu dopadu dluhové krize eurozóny. Stojí za tím stabilní export a rostoucí spotřebitelská poptávka. Díky těmto faktorům loni rostla německá ekonomika o tři procenta, přestože v posledním čtvrtletí poklesl HDP zhruba o 0,25 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám