Hlavní obsah

Největší hotel v Česku je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší hotel v Česku, pražský Hilton Prague, je na prodej. V úterý to sdělila realitní poradenská společnost JLL, kterou současný majitel, společnost Avid Asset Management, pověřil zprostředkováním prodeje hotelu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Největší hotel v Česku, pražský Hilton Prague, je na prodej.

Článek

Hotelu se 791 pokoji navíc končí manažerská smlouva s řetězcem Hilton, nový majitel ho tak bude moci i přejmenovat. Cenu, za kterou chce majitel hotel nacházející se blízko Florence prodat, nezveřejnil.

Kromě takřka osmi stovek pokojů nabízí pražský Hilton více než 7000 metrů čtverečních konferenčních prostor. Řadí se tím také mezi největší konferenční hotely ve střední a východní Evropě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Budova hotelu je v dobrém stavu, současný majitel do modernizace všech pokojů a zřízení baru Cloud 9 od roku 2004 investoval více než 50 miliónů eur (1,4 miliardy korun). Pražský Hilton si pro svůj pobyt v Praze zvolila celá řada světových osobností, přespali zde například i američtí prezidenti Bill Clinton, George W. Bush a Barack Obama.

Pravý čas na prodej

„Pod správou řetězce Hilton dosáhl hotel Hilton Prague v posledních několika letech výjimečného obchodního růstu. Rozsáhlé investice umožnily hotelu dosáhnout a udržet si nejvyšší standard. Věříme, že nyní je ten pravý čas k prodeji této nemovitosti. Nabízíme tak dalšímu investorovi šanci těžit z těchto předností a nadále vylepšovat jeden z nejlepších hotelů ve střední a východní Evropě," prohlásil generální ředitel Avid Asset Management Paul Morgan.

Situace na pražském hotelovém trhu se v poslední době zlepšuje. Letos v srpnu vzrostly celkové příjmy za pokoj meziročně o 5,6 procenta. Zvyšuje se také počet zahraničních turistů. Jen v době letních prázdnin do ČR přijelo o šest procent více zahraničních turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám