Hlavní obsah

Neckermann ruší všechny lety, týká se to pěti stovek českých klientů

• Aktualizováno
Novinky, bož

Česká cestovní kancelář Neckermann, která je dcerou zkrachovalé společnosti Thomas Cook, ruší veškeré plánované odlety od 26. září do 6. října letošního roku. Týká se to pěti stovek klientů. V pátek to uvedl mluvčí cestovní kanceláře Jan Šrámek. V zahraničí se v tuto chvíli nachází zhruba 800 českých klientů Neckermanna.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Pobočka Neckermanna v Polsku

Článek

Neckermann lety ruší v souvislosti s insolvencí britského Thomase Cooka i jeho německé dcery.

„Česká společnost Thomas Cook, s. r. o., vystupující pod obchodním názvem Neckermann Cestovní kancelář, insolvenční návrh nepodala,” uvedl Šrámek v tiskové zprávě.

„CK Neckermann je však nucena i nadále rušit plánované odlety svých klientů,” dodal s tím, že se to aktuálně týká všech odletů od 26. září do 6. října.

Budoucnost české CK Neckermann je po krachu mateřské firmy nejistá

Ekonomika

Drželi nás jako rukojmí a chtěli peníze. Klienty Thomase Cooka zamkli v tuniském hotelu

Ekonomika

Podle Šrámka zrušení letů postihne zhruba 500 klientů. O 800 klientů Neckermanna, kteří jsou v tuto chvíli v zahraničí, podle něj „bude postaráno a je zajištěn jejich bezpečný návrat do České republiky jejich plánovaným letem”.

Cestovní kancelář připustila, že někteří klienti byli požádáni o platbu za svůj pobyt. „V takovém případě je nutné, aby se klienti neprodleně obrátili na SOS linku CK Neckermann,” dodal Šrámek.

Krach v pondělí

Ke krachu Thomase Cooka došlo v pondělí. V srpnu letošního roku přitom cestovní kancelář uzavřela dohodu, na jejímž základě měli věřitelé do firmy vložit 900 milionů liber.

Manažeři zkrachovalého Thomase Cooka dostali za pět let na bonusech 590 milionů korun

Ekonomika

Polovinu sumy měla získat od čínské firmy Fosun Tourism. Ta se na základě toho měla stát většinovým vlastníkem. Druhou polovinu měli poskytnout držitelé dluhopisů a věřitelské banky. Již 20. září se však objevila informace, že věřitelé po cestovní kanceláři požadovali, aby získala rezervu 200 milionů liber, jinak dohoda padá. V pondělí pak už společnost oznámila, že zkrachovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám