Hlavní obsah

Náměstkyně Hornochová nekončí, popírá Babiš fámy. Spokojený ale není

Novinky, Tomáš Volf, zpe

Náměstkyně ministra financí Simona Hornochová, která má na starosti přípravu elektronické evidence tržeb, v úterý popřela zprávy, že na ministerstvu koncem roku skončí. Za fámu označil informaci i ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš a jeho náměstkyně Simona Hornochová

Článek

Zprávu, že náměstkyně pro daně a cla Simona Hornochová skončí po dohodě letos v prosinci, přinesly s odkazem na zdroj z ministerstva Živnostenské listy. Babiš již dříve odvolal dva ze svých čtyř náměstků - Lukáše Wagenknechta a Martina Prose.

„Nekončím. Nevím, kdo si to zase vymyslel,“ popřela zprávu Novinkám Hornochová.

Ministerstvo financí nedávno posunulo plánované spuštění elektronické evidence tržeb (EET) z dubna 2016 na polovinu roku. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v neděli oznámil, že ministerstvo zastavilo přípravy EET, dokud není schválený příslušný zákon. Ten chce opozice blokovat i obstrukcemi.

Babiš není spokojen ani sám se sebou

Na dotaz, zda zpoždění zavádění elektronických tržeb nepovažuje za tak negativní věc, kvůli níž by sama zvažovala odchod, Hornochová odpověděla: „Ne, neplánuji”.

„Já věřím tomu, že dělám co můžu. Pokud si to někdo jiný myslí nějak jinak, to se musíte ptát jinde,“ dodala ve zřejmé narážce na Babiše.

"Jedná se o fámu. Nevím, co jsou Živnostenské listy za plátek," řekl Novinkám Babiš. Že by svou náměstkyni ale podpořil nebo pochválil, se říci nedá. Na dotaz, zda je s její prací spokojený, odpověděl, že je náročný člověk.

"Nejsem spokojený sám se sebou. Každý máme určitě rezervy," řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám