Hlavní obsah

Nafta je nejlevnější od září 2021, klesá i cena benzinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu opět výrazně zlevňovaly. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 klesla od středy minulého týdne o 46 haléřů na 36,83 koruny za litr a cena nafty o 85 haléřů na 31,74 koruny. Nafta je tak nejlevnější od konce září roku 2021. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Ceny benzinu klesají třetí týden v řadě a nafta zlevňuje vytrvale od února.

Článek

Benzin i nafta začaly zlevňovat na začátku letošního února, kdy se Natural 95 prodával skoro za 38 korun za litr a nafta za více než 37,70 koruny. U benzinu se zlevňování přerušilo na konci března až zhruba do poloviny dubna. V posledních třech týdnech klesaly ceny nafty i benzinu, a to pokaždé o desítky haléřů.

Pohonné hmoty jsou nyní výrazně levnější než loni ve stejnou dobu, kdy ceny prudce rostly po začátku války na Ukrajině. Benzin je nyní o 7,33 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 14,67 Kč na litru více.

Nejlevnější paliva nyní natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,30 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 30,60 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 37,54 koruny. Nafta se tam tankuje za 33,87 koruny za litr.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 10. květnu 2023

Povolenky EU nejvíc zdraží uhlí, až o 40 procent. Benzín skočí o tři koruny

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám