Hlavní obsah

Na ruzyňském letišti přibylo další spojení s Londýnem

Z pražského letiště od čtvrtka létá další spoj. Společnost Smartwings bude čtyřikrát týdně létat na londýnské letiště Heathrow. Konkurenční irský Ryanair nyní létá několikrát denně na londýnské letiště Stanstead, do Heathrow létají také British Airways.

Foto: David W Cerny, Reuters

Letadlo společnosti Smartwings

Článek

Letenky se Smartwings lze sehnat od 951 korun, British Airways od 843 a Ryanair od 285 korun.

Smartwings budou také nadále zajišťovat leteckou přepravu klientů cestovní kanceláře Čedok. Obě společnosti prodloužily smlouvu na další rok.

Dopravce bude v rámci dohody létat od listopadu na Kanárské ostrovy, do Egypta, na Madeiru a do desítek dalších destinací.

Věřitelé ČSA se zatím přihlásili o téměř 20 miliard

Ekonomika

Společnost Smartwings se v koronavirových měsících dostala do ekonomických problémů. Čerpá úvěr od čtyř bank za dvě miliardy korun.

Celkově financování dopravce přesáhne sedm miliard korun, další peníze by měli zajistit čeští akcionáři, podpora leasingových firem a restrukturalizace.

V úpadku je od března dceřiná společnost Smartwings České aerolinie. Smartwings jsou nyní pověřeny vypracovat jejich reorganizační plán.

Reklama

Související články

Soud povolil reorganizaci zadlužených ČSA

Městský soud v Praze povolil v rámci insolvenčního řízení reorganizaci zadlužené letecké společnosti ČSA. Reorganizační plán by zhruba do čtyř měsíců měla...

Výběr článků

Načítám