Hlavní obsah

Fronta až ke koni. Na otevření Primarku si přivstaly stovky lidí

Aktualizováno

Na otevření prodejny Primark v Praze, první v České republice, čekaly ve čtvrtek stovky lidí. Jedna fronta se táhla od sochy sv. Václava v horní části Václavského náměstí, druhá pak od Můstku. Nedočkaví zákazníci mají na náměstí vyhrazený prostor.

Otevření Primarku na Václavském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

První dorazili dvě starší ženy a muž, přišli nakoupit především dětské oblečení. Irský řetězec znají ze zahraničí, vědí, že v něm lze nakoupit zboží za nízké ceny.

První čekající řekli, že před novou prodejnu dorazili kolem 7.30. "Čekal jsem, že tu budou mladí. Paní byla jednička, já jsem dvojka," uvedl muž, který přijel z Liberce.

Na otevření Primarku si přivstaly stovky lidíVideo: Novinky

V devět hodin ráno, kdy prodejna otevřela, bylo na místě podle reportérky Novinek asi 500 lidí. „Čekám, protože si myslím, že bude málo zboží, třeba odpoledne to bude vyprodané,” zmínila jedna ze zákaznic.

„Těšil jsem se. Kamarádka jezdí do Drážďan, tak jsem zvědavý. Já tam ještě nebyl. Jdu se kouknout a uvidím. Něco pánského určitě bych chtěl, mají to tam levně,” zmiňuje důvody další zákazník.

Řetězec Primark otevírá v Česku. Slibuje stejnou kvalitu jako v zahraničí

Ekonomika

Další dvě ženy, které přišly mezi prvními, byly obě z Prahy. Primark dříve navštěvovaly v Drážďanech a ve Vídni, jsou rády, že nyní už nebudou muset cestovat tak daleko, řekly.

„Těšila jsem se, protože mám už zkušenost z Anglie. Jdu si prohlédnout především prostředí, vybavení, co bude a jak. Nechtěla jsem přijít jiný den, protože vždycky při tom otevření je to takové slavnostnější, chtějí se ukázat,” zmínila čekající seniorka.

Foto: Novinky

Fronta před Primarkem před prvním otevřením

První Primark v tuzemsku se nachází v nově postaveném polyfunkčním domě, tzv. The Flow Building, který stojí na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Obchod se rozkládá ve třech patrech. Kvůli pandemii koronaviru firma zahájení provozu několikrát odložila. Původně se s ním počítalo už loni v květnu.

”Jdu se podívat pro děti na nějaké dupačky,” zmiňuje jedna z čekajících zákaznic. „Ze začátku jsem si říkala, že to asi vzdám, ale snad to půjde rychle. Četla jsem teď v metru, že tam bude vpuštěno 313 lidí, tak snad to půjde,” dodává.

Primark dorazil do Prahy. Čechům slibuje stejnou kvalitu jako v zahraničíVideo: Novinky

Některé lidi přivedla i náhoda. „Já jsem zrovna včera zavítal na webové stránky Primarku a myslím, že tam byl odpočet, že se otevírá dnes. A zrovna náhodou jsem se ocitl za rohem kvůli pracovním povinnostem, tak jsem si vzpomněl, že se otevírá, tak jsem si řekl, že se přijdu podívat. Mě přivedla spíše zvědavost než touha nakupovat. Já si myslel, že tu budou maximálně dva lidi, jsem sám překvapený, že tady je tolik lidí,” řekl jeden z čekajících zákazníků.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fronta před otevřením obchodu Primark se táhla přes část Václavského náměstí až k soše sv. Václava.

Prodejna s plochou 4600 metrů čtverečních se zákazníkům otevřela v 9.00. Kromě oděvů, obuvi a doplňků nabídne také kosmetiku a doplňky do domácnosti. Obchod bude otevřený od pondělí do soboty od 9.00 do 21.00, v neděli mezi 10.00 a 20.00.

Foto: Novinky

Otevření Primarku

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám