Hlavní obsah

Na hokejové čtvrtfinále proti Američanům si přivstalo půl miliónu lidí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční přímý přenos čtvrtfinále olympijského turnaje v ledním hokeji mezi Českem a Spojenými státy americkými zaznamenal úctyhodnou sledovanost. Na zápas vysílaný na ČT Sport deset minut po čtvrté hodině ranní si ve středu přivstalo 475 tisíc diváků starších 15 let. Informoval o tom server Mediaguru.

Foto: Ronald Martinez, ČTK/AP

Český útočník Petr Koukal v americké brance v průběhu vítězného čtvrtfinále na olympijském turnaji v jihokorejském Kangnungu.

Článek

Hokejový zápas tak sledovalo 83 procent lidí, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi, doplnil server.

Nicméně data se týkají pouze časového úseku do šesté hodiny ranní, zdůraznila šéfredaktorka serveru Martina Vojtěchovská. Vzhledem k tomu, že zápas se protáhl až do samostatných nájezdů, je pravděpodobné, že celková sledovanost byla ještě vyšší.

Nejvíce lidí sledovalo Sáblíkovou

Nejvíce lidí sledovalo stříbrný výkon rychlobruslařky Martiny Sáblíkové minulou středu kolem poledne.

„Martina Sáblíková sice zůstala na třech kilometrech těsně pod medailí, ale její závod sledovalo zatím nejvíc diváků ČT sport,“ uvedl na Twitteru šéfkomentátor veřejnoprávní televize Robert Záruba s tím, že rychlobruslařský závod v průměru sledovalo 1,415 miliónu diváků. [celá zpráva]

Při srovnání absolutních čísel tedy sledovanost hokeje za ostatními sporty s českým zastoupením zaostává. Především proto, že se v Kangnungu často hraje ve velmi časných hodinách.

„Česko–Švýcarsko (v neděli od 8.40) sledovalo 1,2 miliónu diváků a duel s Kanadou (od 4.10) 580 tisíc. A to byla ještě sobota ráno, kdy se dá vstát a pak se může člověk dospat,“ řekl Záruba serveru Idnes.cz. Naopak dva biatlonové závody podle něj sledovalo výrazně přes milión diváků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám